Over asbest

Asbest is een materiaal dat voor 1994 veel gebruikt werd om mee te bouwen. Het is een sterk en slijtvast materiaal, en toentertijd ook zeer goedkoop. Er bestaan 2 soorten asbest: hechtgebonden en losgebonden asbest. Hechtgebonden asbest is vrij stevig en laat alleen asbestvezels los als ermee gewerkt wordt. Losgebonden asbest is echter gevaarlijker, omdat de vezels hier niet vast zitten aan het materiaal. Zo kunnen ze zeer gemakkelijk vrijkomen. 

  

Waarom asbest advies?

Risico's

Als er met asbest gewerkt wordt, is de kans groot dat er asbestvezels vrijkomen. Deze zijn levensgevaarlijk als deze in de luchtwegen terecht komen. Gevolgen zijn bijvoorbeeld longkanker, longvlieskanker en stoflongen. Deze vezels hebben een microscopisch kleine naaldachtige structuur, en nestelen zich in uw longen. Als u besmet bent met asbest is de kans op deze gevolgen zeer groot, zowel op lange als op korte termijn. 

Wettelijke voorschriften

Als het gaat om asbest bij bedrijven is het Arbeidsomstandighedenbesluit van toepassing. Zo moet u in de meeste gevallen melding maken bij de gemeente als u asbest wilt verwijderen. Vervolgens moet het asbest verwijderd worden door een gecertificeerd bedrijf. Als u losgebonden asbest in uw gebouw hebt dat onvoldoende is afgeschermd, kan uw gemeente u dwingen om maatregelen te nemen. 

 

Werkwijze

Metingen en inspecties

Als er sprake is van asbest bij uw bedrijf is het belangrijk hier op tijd bij te zijn. Het verwijderen van deze schadelijke stof is prioriteit. Daarom wordt er eerst vastgesteld hoeveel asbest er is en hoe dit zo efficiĆ«nt mogelijk verwijderd kan worden. 

Adviseren en begeleiden

Er zijn een hoop zaken die komen kijken bij asbestverwijdering, zoals wetten, risico's en metingen. Om tijdens dit proces fouten te voorkomen kunnen wij u begeleiden en adviseren. Op deze manier bent u zeker van een veilige en correcte procedure. Ook asbestverwijderingsbedrijven kunnen wij adviseren en begeleiden bij het uitvoeren van dit werk. 

 

 

Klik hier om naar de contact pagina te gaan

Contact

Wilt u meer weten? Aarzel niet om te mailen naar:

info@multi-challenge.nl

Of bel naar:

+31(0)497-785036

LogoMChalf